Body and Lifestyle  

 Voor iedereen een behandeling op maatUw masseur bij pijnpreventie en ontspanningsmassage! 

Wij bieden voor iedereen een behandeling op maat voor jong en oud.

Bij mij kunt u terecht voor pijnpreventie en ontspanningsmassage behandelingen.

Iedereen heeft verschillende klachten en pijn en ervaart die klacht en pijn anders, daarom kun je nooit een standaard behandeling geven. Tijdens het intake gesprek wordt er een anamnese afgenomen zo krijg ik een goed beeld waar de klachten en pijn mogelijk vandaan komen en zal ik in overleg met de cliënt een behandelplan opstellen waarin ik gebruik zal maken van diverse behandelmethodes waaronder: Triggerpoint methode, dorntherapie, deep tissuemassage, cupping, sportmassage, S.P.A Aromatherapie, ontspanning massage, hotstone massage. Het behandelplan is altijd bij te stellen daar ik altijd kijk hoe lichaam en geest van de cliënt hersteld, dit gebeurd altijd in overleg met de cliënt.

Om de kwaliteit te waarborgen en om verder te groeien, blijf ik altijd bijscholen en investeren in opleidingen om mijn cliënten zo uitgebreid mogelijk te helpen.

In mijn praktijk behandel ik stress gerelateerde klachten, nek, schouder en rugklachten.


Producten waar ik mee werk : 

S.P.A Aromatherapie en CAI-pan.


S.P.A: 

Met S.P.A aromatherapie kun je 3 dimensionaal werken om de klachten te verminderen, ze zijn 100% natuurlijk en bevatten een zeer hoog gehalte aan werkzame stoffen van min.24%-100%.Deze werkzame stoffen komen in onze bloedbaan terecht zodat de klacht van binnenuit aangepakt kan worden in combinatie met massage snel zullen  verminderen. S.P.A is 100% natuurlijk en is vrij van alcohol, synthetische stoffen, conserverings middelen, parabenen, parfumstoffen, kleurstoffen, chemicaliën, minerale oliën.

Cia-pan:

Zijn natuurproducten op basis van min. 33%-100% Japanse pepermuntolie, deze geven verlichting van  overbelaste spieren, blessures, verstuikingen, zwellingen, hoofd, nek en rug klachten.

Zowel S.P.A en Cia-pan zijn in de praktijk te verkrijgen, echter omdat ik op verschillende locaties aan het werk ben heb ik geen grote voorraden bij me, heeft u interesse kan ik deze altijd ter een TT opmaat maken voor u zodat u thuis gelijk met een nabehandeling kunt gaan starten zo kunnen we de klachten en pijn sneller onder controle krijgen, mocht het zo zijn dat ik een product niet bij me heb zal ik deze bij de volgende behandeling meenemen. 

Natuurlijk bent u ook van harte welkom om even helemaal tot rust te komen en te genieten van één van de ontspanningsmassage´s.

Behandelmethodes:

Triggerpoint methode: Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spierbuik van de skeletspieren, triggerpoints kunnen de oorzaak van vele onbegrepen pijnklachten zijn, mogelijke oorzaken zijn stress, verkeerde houding, verkeerde voedingspatroon, overbelasting en trauma's. De pijnuitstraling is wat je voelt maar de veroorzaker de triggerpoint zit op een andere plek, door deze te lokaliseren en te behandelen doormiddel van frixies, deep tissue massage en cupping zullen de klachten snel verminderen
Hoofdpijn/Migraine massage: Om deze klachten te kunnen behandelen moeten wij eerste de oorzaak achterhalen en daar mee aan de slag anders is de werking van de behandelingen maar voor tijdelijke duur. Vaak zijn de nek spieren en de schouder spieren hypertoon en zijn er vaak myogelosen en triggerpoints te vinden door deze te behandelen zullen de klachten snel verminderen. Het aantal behandelingen die men nodig heeft is afhankelijk van Lichamelijk en geestelijke gezondheid en hoe de cliënt hersteld en zich aan de voorschriften houd.

Dorn en Breussmassage: De Dornmethode is een zachte wervel-en gewrichtesbehandeling, die gebruikt kan worden bij ziektes die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Deze manier is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Bij Dorn zet je het lichaam in beweging en voert dan een milde correctie uit, na de behandeling kunt u wat spierpijn ervaren dit betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Een heel erg veel voorkomend probleem in de praktijk zijn rugklachten die vaak in door een beenlengte verschil veroorzaakt worden en is makkelijk op te lossen.                 Breuss-massage: Tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie. De Breuss-massage is een fijngevoelige,energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

Sportmassage: Is een stevige massage die bedoelt is om de doorbloeding te stimuleren en de afvalstoffen goed te kunnen afvoeren in de spieren. Deze manier van behandelen werkt herstel bevorderend voor de spieren en lichaam, bovendien wordt het immuunsysteem versterkt.

Cupping: Is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Het ziet er een beetje bizar uit, maar de werking is zeer krachtig, omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup wordt de doorbloeding meteen gestimuleerd waardoor de verklevingen en de diepe myogelosen naar de oppervlakte worden gezogen en blokkades worden opgeheven. Cupping is sterker dan massage en heeft een diepere werking. De huid wordt wel blauw en het wegtrekken van deze plek is afhankelijk van hoe de gezondheid van de cliënt is. Deze manier van behandelen is zeer effectief maar is wel pijnlijk.

Stoelmassage: Waarbij je gaat zitten op een speciale massagestoel en je bovenlichaam gemasseerd wordt. De massage kan hierbij verschillen, doormiddel van drukpuntmassage door de kleding heen of een stimulerende massage met olie op de huid om de spieren goed los te maken, hierbij hebben de heren geen bovenkleding aan en de dames een hemd met spaghettibandjes. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet voor stress en werk gerelateerde klachten om deze te verminderen en de cliënten een ontspannen dag te geven.

Ontspanning en Hotstone massage: Ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat lichaam en geest weer kunnen ontspannen. Deze heerlijke zachte vorm van massage zorgt voor een diepere ademhaling, ontspant de spieren, stimuleerde de doorbloeding en zorgt dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Hotstone is een soortgelijke massage aan de ontspanningsmassage alleen wordt de massage uitgevoerd met hele warme stenen voor een nog diepere werking voor lichaam en geest.

Babymassage/Baby yoga: Deze zachte vorm van aanraking en massage geeft verbinding en heeft een ontspannende werking. Je kindje slaapt er lekker van, het geeft verlichting bij darmkrampjes en kan al als je kindje 6 weken oud is. Het draagt bij lichamelijke ontwikkeling en verbeterd het immuunsysteem.Nieuws!

Helaas komt het steeds vaker voor dan wij allemaal denken, kinderen ervaren veel stress op school, thuis en omgeving en dat uit zich dan in lichamelijke en psychische klachten, denk hierbij aan hoofdpijn, concentratie problemen, boosheid/agressie, slaap problemen, bedplassen enz.Omdat deze groep groeiende is en ik uit eigen ervaring mee kan praten ben ik vorig jaar November 2019 met de HBO opleiding begonnen Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis en zal ik 16 September 2020 starten met de HBO opleiding Energetische kindermassage therapeut om jonge kinderen te helpen.

Praktijk protocol Corona.

Praktijkregels, gelieve deze goed door te lezen!

* Heeft u verkoudheidsklachten, koorts,  en of andere klachten (volgens de voorschriften van het RIVM), kom dan niet naar de praktijk. Ook als er binnen uw gezin iemand de bovenstaande klachten heeft, blijf dan thuis.  

* Wij geven elkaar geen hand maar begroeten elkaar met een glimlach.

* Uw spullen zoals sleutels, telefoon ect. stopt u weg in uw jaszak of tas.

*Kom niet meer dan 5 min voor de afspraak naar de praktijk, om te voorkomen dat cliënten elkaar kruisen.

* Voor en na de behandeling vraag ik u uw handen te ontsmetten met de aanwezige desinfecterende handgel.

* Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk. Kinderen onder de 16 jaar mogen uiteraard onder begeleiding van één ouder/verzorger komen.

* Het dragen van een mondkapje is niet verplicht doch als u daar prettiger bij voelt, draag het dan gerust. Breng dit wel zelf mee of zijn te verkrijgen in de praktijk voor € 2,00 per stuk.

* In de basis zal de behandelaar geen mondkapje dragen echter bij twijfel of in overleg kan hiervoor gekozen worden.

* Betaling is contant of via betaalverzoek, u dient voor het betaalverzoek wel een internetbankier app op uw telefoon te hebben zodat deze gelijk betaald kan worden.

* Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen, blijft de kans hoe gering ook, bestaan dat u door het Covid-19 virus besmet raakt in de praktijk of onderweg hier naar toe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met het risico

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor nieuwsbrieven en acties.

Wij hopen u snel te zien in Onze praktijk.

Een warme groet,

Body and Lifestyle.


Adres gegevens en openingstijden:


Lutterveldweg 3
4005 LD Tiel
Wo.dag: 17.00 - 21.00 uur.


Boomgaardlaan 3
4197 CA Buurmalsen
Ma.dag: 10.00 - 21.00 uur.
Di.dag: 10.00 - 21.00 uur.
Do.dag: 10.00 - 16.00 uur.

Tel: 06 - 48565963
E-mail: info@bodyandlifetsyle.eu
Kvk nr: 67198562